Om serieus werk te maken van een schonere wereld moet er soms eerst iets veranderen in het systeem. Zo is er in Nederland nog geen statiegeld op blikjes. Veel mensen gooien ze vaak in de natuur. Behalve dat dit een morele of pedagogische oorzaak heeft (normaal doe je dat niet!) is er ook de mogelijkheid om een psychologische of economische prikkel te geven in de vorm van statiegeld.

In de actie #backtosender ga je op zoek naar blikjes die zijn weggegooid in je eigen omgeving. Daarmee maak je je eigen omgeving schoon. Maar ook is het mogelijk de producent op een ludieke manier onder “druk” te zetten om statiegeld in te voeren op blikjes.

Uitdaging: verzamel blikjes uit je eigen omgeving en stuur er enkele terug naar de producent of winkel.

Lees hier meer over deze actie

Lees hier veel gratis antwoordnummer voor het versturen van je blikjes.