Ga als reisgenoot je eigen buurt in kaart brengen wat betreft de diversiteit. Door goed te kijken en te luisteren is het mogelijk een meer liefdevol persoon te worden. Ontdek welke verschillen er zijn: oud of jong, rijk of arm, culturele of religieuze achtergrond.

In deze oefening hoef je nog niets te doen met je observaties. Het gaat om het kijken en luisteren naar de mensen in je buurt.

Er zijn ook digitale middelen om je buurt beter te leren kennen. Op deze website van het CBS kun je kijken hoe jouw buurt er uit ziet op de volgende factoren: bevolkingsdichtheid, saldo binnenlandse migratie, waar de meeste kinderen en jongeren wonen, eenpersoonshuishoudens, westerse allochtonen, WOZ waarde huizen, afstand kinderdagverblijf en school, bodemgebruik en de omgevingsadressendichtheid (dichtheid van activiteiten in een buurt).

Boekentip: Why Did Jesus, Moses, the Buddha and Mohammed Cross the Road? – Brian McLaren

Kijk dit.