In deze oefening gaan we enkele vormen van gebed bekijken.

1) Zegenbedes uit de monastieke traditie. In verschillende monastieke tradities zijn er verschillende gebeden doorgegeven. Het is de vraag of ze echt teruggaan op de grondlegger zelf, maar dat doet niets af aan de waarde van de tekst. Gebruik de tekst van bijvoorbeeld St Patrick of Franciscus in een persoonlijk ochtend- of avondgebed. Of lees het voor in een groep. Het kan je spirituele leven verdiepen door niet zelf woorden te hoeven verzinnen, maar meedoen in de liturgie die eeuwen oud is!

Opdracht: zoek uit deze link een inspirerend gebed en maak het je eigen

2) Gebed als het vragen om een mogelijkheid die God schept. In de film Evan Almighty zijn twee scenes waarin gebed centraal staat. Het “gebed” van Evan en een antwoord van God aan de Evans vrouw. Wat leer je uit het antwoord van God en zie je dit terug in je eigen leven?Evans “gebed” & Gods antwoord