In 2014 bundelden twee Amerikaanse jonge mannen hun krachten bij elkaar om samen The BibleProject te lanceren. De één is een gepassioneerde bijbelstudiebol, de ander een groot talent op het gebied van visuele storytelling. Vandaag de dag is BibleProject uitgegroeid tot een animatiestudio waar korte, volledig geanimeerde bijbelvideo’s en andere hulpmiddelen te vinden zijn. Hun missie: het bijbelse verhaal toegankelijk te maken voor iedereen, overal. 

De visie van het BibleProject op de Bijbel is doordrenkt van het idee dat er in deze bundel van zeer verschillende boeken één verhaal te ontdekken is. 

“Veel mensen hebben de Bijbel verkeerd begrepen als ze denken dat het een collectie van inspirerende quotes of een goddelijke handleiding is die uit de hemel is komen vallen.” schrijven ze op hun website (https://bibleproject.com/)

Met hun video’s willen ze de aandacht van mensen uit verschillende tradities, culturen en kerken trekken, en die aandacht richten op de eenheid van de bijbelse boodschap. Ondertussen zijn veel van hun filmpjes ook in het Nederlands te bekijken. 

Oefening: Bekijk op YouTube het filmpje Het Bijbel Project: Het verhaal van de Bijbel. https://youtu.be/Ol4HM3w4-Vo