Lees de Pop-UpGedachte van Rikko Voorberg op platform Lazarus: https://www.lazarus.nl/artikel/2020/06/lazarus-staat-op-vrijdag-5-juni In deze tekst lees je het verhaal van de Joodse man die altijd kleingeld op zak heeft. Een fragment:

Tijdens een training die ik volgde in Londen, ontmoette ik een grote Joodse man. Geweldige vent, grote baard, dikke lach. In zijn broekzak rammelde altijd muntgeld. Het is mijn opdracht om mensen op straat die erom vragen iets te geven, zei hij lachend. Dus alles onder de 5 pond gaat in mijn broekzak. Straatmuzikanten, bedelaars, wie dan ook wat vraagt, ik grabbel in mijn broekzak en wat er boven komt is voor diegene. En weet wat je wat ik er eigenlijk mee koop? De mogelijkheid om iemand in de ogen te kijken, een lach te delen, een naam te vragen soms en even contact te maken.”

Oefening: volg het voorbeeld van de Joodse man voor een maand. Kijk of het mogelijk is om contact te maken, al is het maar een beetje. Bespreek aan het einde van de maand met je reisgenoten je ervaringen.