Het lijkt alsof het weer in opkomst is; de liefde voor het ambacht. Na eeuwen in de ban te zijn geweest van de fabriek, lijkt het alsof meer mensen ook graag zelf een ambacht willen beheersen. De aandacht voor het koken, creatief creëren, tuinieren en een eindeloze lijst do-it-yourself-ideeën op een platform als Pinterest wijzen op de behoefte van de mens om met zijn handen iets te maken. Of je verdiepen in één bepaald onderwerp, het beheersen van een muziekinstrument of leren van een nieuwe taal; het kan je een flinke energieboost geven! En het mooie is; je hoeft vaak niet ver te zoeken om iets nieuws te leren. Leermeesters zijn dichterbij dan je denkt en vaak gul om hun kennis en kunde met jou te delen.
Oefening: Wat zou je nog eens willen leren? Wil je een vaardigheid ontwikkelen, een ambacht leren of meer kennis krijgen over een bepaald onderwerp? Er is altijd iemand in jouw Reisgenoten-groep die jou iets kan leren. Vraag diegene of je eens langs kunt komen om iets te leren of ergens mee te oefenen. Ga naar huis als een rijker mens dankzij de kennis en talenten van de ander.