Als we iemand een kado willen geven, weten we al gauw de weg te vinden naar de winkel waar dat kado gekocht kan worden. Maar soms zijn de mooiste kado’s juist die dingen waar iemand tijd en aandacht in heeft gestoken. Deze kado’s zijn persoonlijk, vertellen een verhaal en spreken daarmee nog meer waardering uit voor degene die het ontvangt. Het is een teken van liefde als je tijd maakt iets voor een ander te maken. 
Oefening: bedenk aan de hand van de verjaardagskalender of bepaalde mijlpalen die er aan komen, wie je in het komende half jaar een door jou gemaakt persoonlijk kado wil geven. Dat kan een creatieve creatie zijn (een tekening, schilderij, handwerk), maar ook een geschreven brief of een gedicht. Brouw een biertje voor de ander, of maak potten jam van de bessen uit je tuin. Je kunt de persoon die je een kado wilt geven ook uitnodigen voor een heerlijke maaltijd en eventueel de menukaart meegeven als aandenken. Wat je ook doet, neem er de tijd voor. Je zult merken dat je veel plezier beleeft aan het vooruitzicht je kado te overhandigen. En als het moment daar is; geniet van de reactie van de ontvanger en ontvang dat als zijn kado aan jou.