Als je een tijdje achter elkaar in een boek leest, word je sneller in beslag genomen door het verhaal dan als je af en toe een kleiner stukje leest. En toch zijn we gewend om op die manier de Bijbel te lezen. Als het gaat om het leven in het grote verhaal van God-en-de-mensen, is het daarom een mooie oefening om ook eens je vast te bijten in één van de bijbelboeken. Kun jij hierin de samenhang met de jou andere bekende bijbelverhalen terugzien?
Oefening: Lees in een week een heel bijbelboek naar keuze, bij voorkeur één met een verhalend karakter. Kies er één die past bij het kerkelijk jaar, één waar je nog zelden in gelezen hebt, één waar je interesse naar uitgaat of één die aansluit bij de actualiteit. Je kunt natuurlijk ook iemand anders voor je laten kiezen. Denk na of en op welke manier je ‘het grote verhaal’ hierin hebt teruggezien, en deel je gedachten en ideeën met je reisgenoten.