Richard Rohr beschrijft in zijn geweldige boek “Falling Upward” het verschil tussen de eerste en tweede helft van je leven. Het gaat hier niet om je leeftijd, maar om de manier waarop je leeft. Mensen in de eerste helft van hun leven zijn bezig met hun ego te bouwen, identiteit te vinden en willen graag iets presteren, kinderen grootbrengen, carrière maken of hun reputatie vestigen. Mensen in de tweede helft hebben geleerd om door falen en lijden heen een nieuwe wijsheid te vinden. Ze weten wie ze mogen zijn en kunnen geven. Ze hebben “diepe wortels” en hoeven niet meer hun ego te bouwen. Ze zijn vrij en leven voor iets wat groter is dan hun eigen belang: waar is het leven voor?

Bekijk de korte video

Of de lange versie

Vragen:

– waar sta je in je leven: eerste helft of tweede? Of op de grens?

– Falling upward: heb je lijden of een crisis wat je omhoog laat vallen?

– wat leer je van de video?

Deel je observaties!