Lichamelijke handelingen en zintuiglijke prikkels helpen ons het verhaal in herinnering en levend te houden. Een lange tijd is in de westerse (protestantse) kerk geen oog geweest voor de belangrijke rol van het lichaam en onze zintuigen als het gaat om het leven en omarmen van ons geloof. Hier valt nog veel over te (her)ontdekken!

Oefening: Een manier om die zintuigen weer volop in te zetten, is het beleggen van een Sedermaaltijd of Pesachmaaltijd. Dit is de maaltijd die de Joden op het hoogtepunt van het hun bevrijdingsfeest Pesach tot zich nemen. Elk ingrediënt van de maaltijd heeft een uitgesproken smaak; zoet, bitter, fris – en staat symbool voor een gebeurtenis in het verhaal van de uittocht uit Egypte (zoals het geslachte lam, de platte broden en de wijn die symbool staat voor het bloed op de deurposten.) Met Pasen is een mooi moment om zo’n maaltijd te organiseren, maar het kan ook heel goed op een ander moment.

Lees hier hoe je een Sedermaaltijd of Pesachmaaltijd kunt organiseren. Ook erg leuk om met kinderen te doen! https://www.mijnkerk.nl/kind/diy-met-kliederkerk-maak-zelf-een-pesachmaal