Als we het hebben over liefde en hoe dat eruit kan zien, dan zouden we er zomaar een zoet suikerhartjesverhaal van kunnen maken. Dit is een manier om de liefde makkelijk te maken, volgens Brené Brown: ‘Because that’s who we are as people, we’re gonna make it easy’. Maar dan komt Jezus, en Hij zegt: ik ben liefde. Ik breng tijd door met de mensen met wie jullie niet willen praten. Ik hou van de mensen waar niemand van houdt. Ik voed de mensen waar niemand voor zorgt. Bekijk de korte video waarin ze deze gedachte uiteen zet: https://www.youtube.com/watch?v=SOLI_2-DKvw

In Johannes 13:35 zegt Jezus dat zijn leerlingen te herkennen zijn aan hun liefde. Maar hoe ziet liefde eruit? Maken wij het onszelf makkelijk als het gaat om de liefde, zoals Brené Brown zegt? Of volgen we het voorbeeld van Jezus, die verregaand heeft laten zien wat de liefde mag kosten?

Oefenen: Vraag de lokale voedselbank of ze hulp kunnen gebruiken. Verken de mogelijkheden voor een eenmalige actie, of structurele hulp vanuit jullie Reisgenoten-groep. Vraag ook of ze iemand kennen die met jullie in gesprek wil gaan vanuit zijn/haar ervaring met armoede. Nodig diegene uit voor jullie volgende Reisgenoten ontmoeting, kook een feestmaal en leer van hem/haar hoe je kunt liefhebben en delen.