In de theologie is er de laatste jaren veel bekend geworden over de historische Jezus. De kennis uit het jodendom uit de eerste eeuw heeft ons namelijk heel veel achtergrondinformatie gegeven over de tijd van het nieuwe testament. We kunnen nu veel beter begrijpen wie Jezus was in zijn historische context.

En dit begrip over Jezus kan nogal wat impact hebben op je geloof. Sommigen spreken zelf van een paradigmawisseling of een nieuwe bekering. Een van de meest invloedrijke nieuw testamentici is N.T. Wright. Hij heeft een aantal lezingen gegeven (en heel veel boeken geschreven over de historische Jezus). Hieronder vier beroemde lezingen.

Opdracht: luister minimaal de eerste lezing.

  1. Jesus and the Kingdom
  2. Jesus and God
  3. Jesus and the Cross
  4. Jesus and the World’s true light

Boekentip: Re:Mission door Andrew Perriman. Zie hier een samenvatting.