Leren mild te zijn voor je eigen feilbaarheid, helpt je ook mild te zijn voor andermans feilbaarheid. Ontsnappen aan de populaire methode van vooral veel nadruk leggen op je kracht en successen, geeft je de vrijheid om ook de ander lief te hebben ondanks al zijn fouten. Misschien dat dit de dynamiek is van het gebed; en vergeef ons onze schulden, zoals ook wij vergeven onze schuldenaren. Het creëert een open ruimte waarin de liefde kan groeien.

Oefening: Oefen jezelf in het vergeven van de ander, te beginnen met kleine irritaties of verwijten. Bemerk wanneer je deze krijgt, en stel jezelf de vraag welk effect het verwijt of de irritatie zou hebben op het gedrag van de ander. 

Gooi het eens over de boeg van de mildheid; zet een kop thee of koffie voor de ander zodra je merkt dat je je irriteert. Ga deze samen in rust opdrinken. Is de ergernis daarna weg? Mooi! Is deze er nog steeds? Plan een moment van gesprek in om het hier in rust en mildheid over te hebben.