Hoe kun je meedoen met Tempeltheologie?

  • Lees het boek TEMPEL en ontdek verfrissende en inspirerende theologische inzichten. Ik neem je mee in de godsdienstige wereld van de oudheid waarin de tempel en de “axis mundi” een voorname rol speelde. Ik laat je zien hoe je de bijbel kunt lezen vanuit een nieuw tempel-paradigma. En ik breng je op de hoogte van de voornaamste theologische stromingen binnen de tempeltheologie: G.K. Beale, Jon D. Levinson, Margeret Barker, Nicolas Perrin, John Walton, N.T. Wright en Eyal Regev (onder anderen).
  • Je leert met een nieuw filosofisch instrument kijken naar hemel, aarde , oorsprong en toekomst, wat nieuwe schepping betekent en wat de rol van de tempel, Jezus en de kerk hierin is.
  • Je leert samen met andere gelovigen om kerk-zijn opnieuw uit te vinden. Allereerst als een inclusieve “Priesterkerk”. Vervolgens als een exclusief neo-monastiek Reisgenootschap. Op deze website krijg je tientallen tools in handen om als christen een “Priester” en “Reisgenoot” te worden om zo een innovatieve boost te geven aan kerk-zijn.
  • Kijk ook eens naar de mini-cursus met leuke DIY japanse vouwboekjes.