Laatst sprak ik met twee jonge mensen in een cafe over allerlei levensvragen. Over betekenis, lijden, spiritualiteit en (on)geloof. Ze waren klaar met de kerk die alles wist, de vrolijke liedjes. De kerk was een plek geworden waar ze niet meer thuis waren. En gingen ze niet meer. Wel lazen ze de artikelen op Lazarus en vroegen zich af: bestaat er ook een Lazarus kerk?

Ik herken dat. Zelf ga ik al vele jaren niet meer naar een lokale kerk. En toch mis ik vaak mensen om mij heen om het leven te delen, mensen om samen de verdieping te zoeken, samen iets moois te maken of te ondergaan. Dit herken ik ook in de levens van talloze andere mensen. 

De afgelopen jaren zien we enkele ontwikkelingen waar Reisgenoten op in wil spelen.

  1. Er zijn steeds meer 20-ers en 30-ers die niet of nauwelijks naar een lokale kerk gaan maar wel veel behoefte hebben aan inspiratie, verdieping, rituelen, verbeelding, actie, community. 
  2. We zien ook steeds meer belangstelling voor jonge mensen die helemaal niet zijn grootgebracht in kerkelijke of christelijke milieus maar wel open staan voor ervaringen uit christelijke bronnen. 
  3. We zien ook dat er genoeg “los” aanbod is van plaatsen (zoals kloosters), evenementen, podcasts, social media, video en festivals. Maar hoe kun je je weg vinden.
  4. Jonge mensen willen wel op weg gaan, maar niet in een te vastomlijnd gezelschap. Er moet wat flexibiliteit zijn maar wel met de mogelijkheid om dieper te gaan. 

Wij zijn Reisgenoten. Mensen onderweg. Ruimte scheppend voor avontuur, verbinding en inspiratie. Dit komt niet zomaar uit de hemel gevallen. Daarom zoeken we elkaar op, dat helpt. We lezen oude teksten die raken. We oefenen in luisteren naar elkaar en de grote verhalen en vragen van deze tijd. 

Wat is zinvol leven? Hoe kan ik rust vinden terwijl alles onrustig is? Hoe vind ik eenvoud in ingewikkelde tijden? Hoe kan ik goed voor de aarde zorgen? Hoe help ik een ander echt? 

Reisgenoten brengt jouw Reiservaring van het leven dus naar een next level. 

Wij hebben Reizen ontwikkeld met creatieve rituelen en inspirerende oefeningen. Deze Reis brengt je nieuwe perspectieven en reflectie. Geen kant-en-klare antwoorden, maar wel inspiratie uit de rijke bronnen van het christelijk geloof.

Reisgenoten: Schept ruimte voor avontuur, verbinding en inspiratie.

Ga naar de website van Reisgenoten om een reis te kiezen of wordt Reisleider.