johan ter beek
Johan J. ter Beek

Mail me op johanjterbeek [at] gmail [dot] com

Of volg me op twitter: @johanjterbeek

Leuk dat je interesse hebt in mijn boek TEMPEL en tempeltheologie, priesterkerk of reisgenoten.

Mijn naam is Johan ter Beek. Ik hou van innovatie, theologie en nieuwe vormen van kerk-zijn. In 1999 ontdekte ik Tom Wright (N.T. Wright) en ben ik begonnen met het introduceren van zijn theologie in Nederland. Sindsdien probeer ik Nederland bekend te maken met frisse bronnen en nieuwe inzichten die echt kunnen helpen bij het denken over de toekomst van christendom en kerk in Nederland. Nu dus met Tempeltheologie. Door het lezen van dit boek ben je bekend met de hoofdlijnen van het internationale tempel-theogische gesprek. Via de talloze voetnoten kun je je eigen weg vinden.

Naast een theoretische / bijbels-theologische inleiding ben ik geïnteresseerd in de praktijk. Tempeltheologie kan een enorme impuls zijn voor het (marginale) christendom in Nederland. Krimp is niet langer een probleem maar een kans voor Priesterkerken en Reisgenoten. Graag neem ik jullie mee op deze ontdekkingsreis.

Wil je met je kerk of groep meedenken over het boek en de implicaties voor de kerk van morgen? Informeer naar de mogelijkheden voor een spreekbeurt of workshop!

Met vriendelijke groet,

Johan ter Beek